Ik zie ze graag schoon

Door tpr210 op zaterdag 25 oktober 2008 00:00 - Reacties (35)
Categorie: persoonlijk, Views: 7.852

Ik hou mijn computers graag 'schoon'. En zoals je door de apostrofjes al had kunnen raden bedoel ik daar niet mee dat ik er voor zorg dat er zich geen stof ophoopt binnen de behuizing. Dat doe ik ook wel, maar daar gaat deze post niet over.

Het lijkt de laatste tijd steeds meer een obsessie te worden. Elke keer als ik het idee heb dat mijn computer 'vies' is geworden, dwing ik mezelf om een complete herinstallatie van het besturingssysteem en al mijn favoriete programma's te doen. En met 'vies' bedoel ik dan bijvoorbeeld dat ik de laatste tijd veel nieuwe programma's heb geïnstalleerd en daarna weer verwijderd heb. Een programma volledig verwijderen onder Windows blijft toch erg lastig. Maar ik dwaal af.

Het gaat mij er om dat ik na een periode van gebruik (laten we zeggen zo'n 2 tot 4 weken na een clean install) me niet meer op mijn gemak voel bij mijn huidige softwaresetup. Ik heb dan om de een of andere reden het idee dat het systeem 'vervuild' is met restanten van programma's, ongeordende persoonlijke bestanden, materiaal dat achtergelaten is door dubieuze websites, enzovoort.

Eigenlijk zou ik me er niet te veel van moeten aantrekken. Het is niet alsof mijn computer er drastisch langzamer van wordt. En de spyware kan je gemakkelijk verwijderen met de juiste tools. Maar ik doe het toch elke keer weer, ondanks dat ik mezelf na elke format + installatie beloof dat ik deze install toch echt minstens een half jaar moet gaan gebruiken.

Voor zover ik weet ben ik niet autistisch, heb ik geen smetvrees en ben ik geen 'neatfreak' in 'het echte leven'. Ik houd wel van netjes en opgeruimd, maar het is geen obsessie voor me. Waarom ik me er bij computers dan wel zo druk om maak?

Wist ik het maar.

Volgende: Tot ziens Linux 10-'08 Tot ziens Linux
Volgende: Wil jij mijn computer maken? 10-'08 Wil jij mijn computer maken?

Reacties


Door Tweakers user Kn4kw0r5t, zaterdag 25 oktober 2008 00:02

Nou is het zo dat ik toch zeker wel elke maand het vista dvd'tje weer pak om te herinstalleren met dezelfde kenmerken als jij. Ook ik heb het gevoel, hij is vies.

Door Tweakers user Fiander, zaterdag 25 oktober 2008 00:06

tja, je zou het installeren / afhalen van al die sooi ook onder een vmware image kunnen doen. snapshot terug, en is weer schoon. scheelt veel tijd / moeite.

Door Tweakers user Kn4kw0r5t, zaterdag 25 oktober 2008 00:09

Ik vraag mezelf trouwens af, is het zóvaak formatteren en vervolgens weer alles te installeren slecht voor je harde schijf?

Door Tweakers user Wildfire, zaterdag 25 oktober 2008 00:17

Waarom zou dat slecht zijn? Dagelijks wordt er al veel gelezen en geschreven op de HD, een herinstall maakt echt geen moer uit. Met een MTBF van al snel 100.000 uur hoef je je over het algemeen echt niet druk te maken :)

Door Tweakers user Parabellum, zaterdag 25 oktober 2008 00:26

Ik zou het toch wel willen scharen onder het mom van dat het een obsessie is of dat je onlogisch te werk gaat. Er zijn zoveel manieren om er beter mee om te gaan, zoals bijvoorbeeld een dual boot waarbij je bij de éne installatie "schoon" houd en met de ander je dagelijkse dingen doet zonder deze "bevuilen".

Een image maken gaat ook zoveel malen sneller en kan ook voor een dual boot op gaan. Verder kun je een aantal progjes gebruiken die je wat meer "vertrouwen" geven als je online surft, de meeste troep is nog steeds afkomstig van pron sites. En als je progjes test/verwijderd dan werk ikzelf nog steeds ouderwets en schoon zelf mijn register op en gebruik daar geen tools voor.

Zelf heb ik een triple boot die toegespitst zijn voor mijn belangrijke aktiviteiten op de PC : Gaming, werk en klooi maar aan. Alle opstart gebruikt alleen maar datgene wat benodigd is voor wat ik er mee wil doen wat voor mij maximale performance en veiligheid bied, waarbij de werk schijf automatisch het werk back upped naar de server.

Ik denk dat je voor je zelf niet de juiste manier van werken hanteerd die het wellicht mogelijk maakt om jezelf daarin rust en vertrouwen te geven. Het heeft verder niks te maken met autisme of smetvrees, denk eerder met logica :)

Door Tweakers user GemengdeDrop, zaterdag 25 oktober 2008 00:37

Ach joh,
er is ook nog een ander uiterste hoor. Heb iets van 1400 bestanden in ongeveer 100 mappen en submappen op de desktop gepleurd. En dat zijn dus allemaal dingen die ik eigenlijk niet belangrijk vind. Op de desktop zelf staan er een stuk of 100.
Op het moment dat het aantal icoontjes een oppervlakte van 3 keer m'n scherm inneemt maak ik ff een mapje aan en pleur het erin.
Krijg je dus "troep 1", "troep 2" etc.

Ik onthoud niet waar iets staat door wat het is, maar wanneer ik er iets mee gedaan heb 8-). Maar het is één dikke chaos. Heb nu een oude pentium 3 met 128 MB geheugen. Als het aantal icoontjes te groot wordt dan wordt 'ie dus vanzelf langzaam

IMHO, spyware zou geen probleem moeten zijn, je moet alleen wel een beetje uitkijken wat je download enzo. Verder: het is een soort hobby van me om met hacks en speciale software ook oude pc's nog bruikbaar te maken. In de oude win9x tijd was het nog doenlijk om met de hand het hele register schoon te maken. En dan natuurlijk netjes je hele register laten rebuilden om alle deadspace eruit te halen.

Maargoed. Over 'schoon' gesproken. Installeer maar eens de laatste messenger op een pc zoals die van mij. Dan merk je meteen hoe 'vies' dat programma eigenlijk is. :X

Door Tweakers user Adion, zaterdag 25 oktober 2008 00:42

Zelf doe ik eigenlijk nooit een herinstallatie, tenzij absoluut noodzakelijk (door harddisk crash bijvoorbeeld)
Op m'n huidige laptop draait dus nu sinds hij gekocht is 2,5 jaar geleden dezelfde installatie (sinds een half jaar geupgrade naar vista zelfs) en ik kan niet zeggen dat ik daar problemen mee heb.

Persoonlijke documenten verwijderen/sorteren heb je echt geen nieuwe windows-installatie voor nodig, net zoals dat niet nodig is om programma's te verwijderen of je internet-cache leeg te maken.

De enige dingen die belangrijk zijn voor de snelheid van je computer zijn de dingen die mee opstarten met je computer. Deze zijn steeds te vinden in je start menu->startup folder, 2 registry folders en eventueel nog de services die je bij je computer management kan vinden)
Als je die dus af en toe eens in het oog houd denk ik niet dat er nog veel rommel over blijft die je computer merkbaar trager zou maken.

Het zou misschien wel eens interessant zijn om ooit eens een dual-boot te proberen en te benchmarken of er ergens verschil te merken is, maar de tijd die het inneemt om windows + patches + programma's + drivers te installeren en naar wens in te stellen maken dat ik daar zelf niet zoveel zin in heb, zeker niet zolang alles toch nog voldoende vlot werkt.

Door Tweakers user LinuX-TUX, zaterdag 25 oktober 2008 01:21

Laat me raden: Windows? :Y)

dpkg -P is zo makkelijk goaltje om te maken dan :p

Alle gekheid op een stokje, ik heb me gespecialiseerd in Unattended CD's voor deze zelfde afwijking en heb een simpele 'extra' dir met script ervoor geformeerd, zodat ik simpelweg 123 een nieuwe slipstreamed en up2date MET alle programma's kan genereren om weer een verse EN snelle, relatief 'light-weight', Windows install te doen.

( handig, nog een aparte partitie erbij te hebben om je profiel en documents en settings naar terug te verwijzen :Y) )

Door Tweakers user Geckoo, zaterdag 25 oktober 2008 04:41

ach ik heb hierzo 2 laptops
de ene heb ik al denk ik 4,5 jaar niet geherinstaleerd (begint nu ook serieus keuren te tonen) en de ander staat denk ik wel op 2,5 jaar met dezelfde xp te pruttelen...
wil je die anders een keer opnieuw instaleren :+
ik ben namelijk in dat op zicht een nep tweaker. ik denk dat het aantal instalaties op 1 hand kan tellen :o

Door Tweakers user SeatRider, zaterdag 25 oktober 2008 08:49

@Geckoo: Ben je een neptweaker als je niet elke 4 weken je systeem herinstalleert? Ik vind eerder dat je een tweaker bent als je 6+ jaar met een enkele XP installatie kunt doen zonder problemen (en als je die tegenkomt, die fixen ipv herinstallatie te doen). Zo heb ik het gedaan, met 3 verschillende moederborden - zonder herinstallatie.

Door Tweakers user Hadron, zaterdag 25 oktober 2008 09:26

Misschien een spuit 11-reactie, maar heb je al eens overwogen om meerdere gebruikers aan te maken?
- Eentje om mee te rotzooien (met name in je browser), waaraan je slechts gebruikersrechten geeft
- Eentje om je dagelijkse werk mee te doen, waaraan je hoofdgebruikersrechten geeft (zodat je ook spelletjes e.d. meestal wel kunt draaien)
- Eentje om installaties mee te doen, waaraan je administratorrechten geeft. Deze hoef je eigenlijk alleen via run as aan te roepen vanuit je dagelijkse account om zooi te installeren. Dat geeft je een extra stap om zooi te installeren, en een extra moment van 'Heb ik deze troep nu eigenlijk echt wel nodig?'.
Bij mij heeft een dergelijke setup goed gewerkt, en haalde het mn aantal herinstallaties naar beneden van 1x per maand naar 1xper jaar.

Wat je ook kiest, het probleem is in ieder geval herkenbaar.. Windows is in sommige dingen redelijk fragiel, en als je houdt van stevig opruimen is een herinstallatie in veel gevallen niet geheel onlogisch :)

Door Tweakers user DelTorro, zaterdag 25 oktober 2008 09:42

Ik schaar het toch onder een licht autistische inslag. Het is voor mij herkenbaar: het idee hebben dat je pc snel vervuild raakt. Nu gaat eens per maand een clean install mij veel te ver maar mijn gemiddelde zat toch op zo'n 2x per jaar.

Voor mij werkte Norton Ghost absoluut het beste. Na een clean install en het installeren van de nodige programma's + configuratie van je Windows, maakte ik een image met Norton Ghost. Zo'n image is in een paar minuten teruggezet en je hebt weer exact dezelfde configuratie terug. Ik gebruikte altijd een oude versie van Norton Ghost waarmee je alleen een opstartdiskette nodig had waarmee je bootte. Die goede oude tijd...

Mijn tip van nu: koop een Mac. Er blijft na deïnstallatie van software niet zoveel rommel achter.

Door Tweakers user sebastius, zaterdag 25 oktober 2008 10:18

Autisme heeft er weinig mee te maken, dit is gewoon een 'compulsive obsessive disorder'. Een dwangmatige stoornis.

Door Tweakers user Eegee, zaterdag 25 oktober 2008 10:55

Je zou voor het installeren van programma's bijvoorbeeld Total Uninstall van martau.com kunnen gebruiken. Die houdt alles bij wat er in je systeem verandert tijdens de installatie. Als je het programma dan ook nog een eerste keer opstart, dan weet dat programma wel wat er allemaal verwijderd moet worden bij een uninstall.
Het kan ook reeds geinstalleerde programma's verwijderen, dan kijkt ie wat de standaard uninstaller heeft gedaan. Maar het beste is natuurlijk die tool voorafgaande aan een install gebruiken.

Door Tweakers user MMaI, zaterdag 25 oktober 2008 13:22

kom eens keer met mijn pc werken en je bent gegarandeerd genezen, ik werk al weer een jaar met ene brakke setup, foutmeldingen bij opstarten/afsluiten/hibernate/standby en alles gaat nog prima. Geen bagger laptop/pc maar gewoon te lam om op te schonen of te herinstalleren ;)

Je zou ook kunnen kijken of je meer kan gaan doen, dan is er vanzelf geen tijd om je pc schoon te houden.

Door dishwash, zaterdag 25 oktober 2008 13:43

ik begrijp je volledig! in real life kan het me niet zoveel schelen of alles opgeruimd is (ik voel me zelfs beter op mijn gemak als het er ietwat rommelig bijligt), maar op mijn pc moet er orde en structuur heersen. er was zelfs een tijd dat ik pakweg elke maand de hele mappenstructuur waarin ik mijn bestanden bewaarde reorganiseerde omdat het toch nog beter moest kunnen. ik zie het als een autistische trek :p

gelukkig wordt mijn obsessie de laatste tijd knap geneutraliseerd door alsmeer meer tijdgebrek en tamheid: ik zit ondertussen al bijna een halfjaar in de "volgend weekend ga ik hem nu toch echt wel herinstalleren" fase en heb al een dikke 10 gigabytes verzameld aan "bestanden die ik nu stilaan toch echt wel een keer zou moeten ordenen"
het verbaast me trouwens meer en meer dat, ondanks het feit dat ik de laatste maanden zomaar lukraak alle soorten rommel (tot en met vista transformation packs en shell replacements) installeer en met wisslend succes weer verwijder "want volgende week doe ik toch een cleane install", het bakje nog altijd ongelooflijk vlot draait

maar met al die rommel erop ga ik hem volgend weekend nu toch écht wel een keer opnieuw installeren ;)

Door Tweakers user The_Jelmer, zaterdag 25 oktober 2008 22:14

Ik herken dit probleem, alleen doe ik er iets langer over,
na een maand of 2/3 dan vind ik mijn systeem te traag worden en te log. (Windows XP SP3 + MCE rollup 2), ook al zijn mijn specs niet echt bijzonder meer voor deze tijd.
Maar ik raad je alsnog aan om Tune Up Ulities 2008 te instaleren, dat bespaard je toch een hoop ellende en houd de boel wat langer schoon.

Door Tweakers user mabarto, zondag 26 oktober 2008 17:58

SoftGrid dan maar?

Door Tweakers user oenboek, zondag 26 oktober 2008 20:05

Ik doe een herinstallatie pas als ik problemen krijg. Maar die problemen komen er zelden door verschillende voorzorgsmaatregelen:
- Alleen installeren wat blijft. Testen kan altijd in een virtuele machine (via virtualbox)
- Steeds virusscanner up-to-date houden (avg free) en af en toe de PC scannen
- MS-defender tegen spyware draaiend houden
- Voor dubieuze sites en spelletjes bezoeken via sandboxie, ook de kinderen gebruiken dit
- Af en toe Hitman pro om grote kuis te houden
- Ccleaner houdt het register schoon en gooit overbodige rommel weg. Ik weet nog niet of Auslogics registry defrag beter is, daarom die ik beide
- Voorzichtig zijn met dubieuze sites, mails enz
De PC waarop ik nu werk draait al 4 jaar XP zonder herinstallatie, een andere 2 jaar XP na de 1ste installatie. En de 1ste PC draait dual boot een bijna naakte XP voor maximale performantie voor audiobewerking. Deze werkwijze bevalt me prima, de nood tot herinstallatie heb ik voorlopig absoluut niet. Het vraagt wat discipline om af en toe onderhoud te doen, maar herinstalleren is veel meer werk, zeker met 6 gebruikers per machine die niet telkens al hun instellingen willen verliezen.

Door Tweakers user Jogai, dinsdag 28 oktober 2008 08:45

Ik hoop voor je dat je iedere keer een mooie image terug kan zetten, anders kost het allemaal nogal wat tijd.

Door Tweakers user Cyphax, dinsdag 28 oktober 2008 09:52

Ik herken dit wel. Ik krijg na een aantal maanden ook de neiging weer schoon te beginnen met een nieuwe installatie. Dat is gewoon de makkelijkste manier om je PC schoon te maken, en ook de grondigste. Nu heb ik Ubuntu geïnstalleerd en de grap is dat die elke 6 maanden met een nieuw OS komen... dat ik elke 6 maanden schoon installeer. Dan heb ik 2 vliegen in 1 klap.

Door Tweakers user Yuri de Jager, dinsdag 28 oktober 2008 12:15

Misschien kan je http://www.revouninstaller.com/ proberen? Of http://www.vmware.com/products/thinapp/. 't Komt volgens mij neer op het vertrouwen van software.

Het is misschien ook wat om een default installatie te maken met alleen een virusscanner, firewall en Vmware Workstation, Microsoft Virtual Server of VirtualBox. Je installatie kan je dan vertrouwen (omdat je toch verder niets installeert) en in je VM kan je dan werken. Dit kan bij al deze producten in full screen zodat je bijna geen verschil merkt met een normale installatie. Met VMWare Workstation en VirtualBox kan je ook meerdere snapshots maken (zoals hierboven ook al is gezegd) zodat je altijd weer terug kan stappen naar een vorige situatie. Een snapshot direct na installatie van Windows bijvoorbeeld, dan stap je in een paar seconden terug naar een schone installatie.

Je kan alleen dan geen spellen spelen, behalve als je een nieuwe (vanaf nVidia 8x00 serie volgens mij) videokaart hebt, dan kan je (in beperkte mate) DirectX spellen spelen.

In combinatie met de software die ik als eerste heb genoemd, moet je het toch wel wat langer kunnen volhouden met een installatie :)

Door Tweakers user Yuri de Jager, dinsdag 28 oktober 2008 12:19

Even vergeten: In beperkte mate DirectX spellen spelen kan (voorlopig) alleen in VMWare Workstation 6.5

Door Tweakers user M-Opensource, woensdag 29 oktober 2008 08:56

Ik moet zeggen dat het schoonmaken van Windows Xp me nogal meevalt, ik was ook altijd iemand die om de 2 maanden een complete herinstallatie deed...

Echter had ik onlangs voor m'n werklaptop (Xp x64) die neiging, totdat ik eerst even ging kijken hoe schoon ik 'm kon krijgen....

1. alle onnodige rotzooi/programma's deinstalleren en hard verwijderen
2. CrapCleaner er overheen gooien, gebruik het al jaren... haalt verbazingwekkend veel weg
3. defragmentatie op de C schijf uitvoeren...

Na dit alles liep m'n laptop weer als een malle en heb ik de herinstallatie achterwege gelaten... Windows software laat idd nogal wat achter, maar met wat tools is het veel sneller te doen dan met een herinstallatie. Echter verslaat het niet de efficientie van een herinstallatie natuurlijk.

Door Dennis Smink, vrijdag 31 oktober 2008 16:11

Haha, dit klinkt echt precies zoals ik :)

Sinds ik geen Windows 2000 meer gebruikte maar Windows XP (Vista nooit actief gebruikt) had ik hetzelfde idee. Systeem is vies. Herinstall. Gelukkig ben ik nu al tijden over op Linux Server (Debian) en Mac OSX als client.

En om je eerlijk de waarheid te zeggen heb ik dat met mijn Mac helemaal niet. Met mijn Linux server nu ie 4 jaar draait inmiddels wel. Al moet ik zeggen dat beiden nog echt perfect werken.

Macbook --> 1 jaar zonder problemen
iMac --> 2 jaar zonder problemen
Debian ---> 3,5+ jaar zonder enige problemen.

Wat ik echter wel heb met mijn Mac en ook met Linux is dat ik het al te zwaar krijg als ik zie dat ik nog maar 100GB vrij heb :D

Op de een of andere manier zet ik daarom ook nooit mp3's op mijn mac en ook mijn foto album heb ik niet op mijn machine staan, maar alles op een aparte disk of op mijn servertje.

Ik denk zelf dat ik het teveel relateer aan 100MB en dan zit je krap. Haha... toch vreemd!
Maar onder de 100GB breekt het zweet me uit.

Door Tweakers user Pingelmonster, vrijdag 31 oktober 2008 23:41

Grappig. Ik ben net zo'n cleanfreak als de TS met dezelfde kenmerken.
Alles moet geordend zijn en alles moet gefinetuned zijn en er moet zo min mogelijk troep op de pc staan, alleen dingen die er echt toe doen.

Als ik het gevoel krijg dat mijn systeem matig presteert of vuil wordt pak ik de Windows CD en begin weer opnieuw.
Heb in het verleden dan ook al diverse malen met Microsoft aan de lijn gehangen omdat mijn Windows-versie "overgeactiveerd" was:p

De laatste tijd ben ik wat met WDS aan het stoeien geweest. Heb nu een finetuned image gebouwd, helemaal kaal en voorzien van diverse registertweaks etc etc...die plaats ik nu terug ipv de Windows CD te gebruiken..dat gaat wat sneller

Door Tweakers user 961, zondag 2 november 2008 03:45

Met eerdere versies van Windows (de echt oude, die nog op DOS gebaseerd waren) was het inderdaad bijna onmogelijk om je systeem schoon te houden op termijn, ik denk dat daar de systeem-smet-vrees vandaan komt. Want tegenwoordig, vanaf zeker 2000, XP en nu vooral Vista, kan ik rustig een jaar doen met een installatie. Dat ik het soms niet haal komt alleen omdat ik dan zelf besluit dat de hardware configuratie anders moet (mijn meest recente herinstall was omdat ik naar RAID-config over ging). Ik gebruik veel software, maar eigenlijk wel strict betrouwbare software. Niet van allerlei wazige tooltjes en ander meuk die je overal tegen komt en die toolbars en andere ongewenste dingen mee installeren. Verder ben ik wat makkelijker geworden, en heb ik zoiets als "Zolang het werkt, werkt het".


Door nfl, woensdag 22 februari 2012 07:32

Whatever the Nike Mercurial Vapor or Carl Banks Jersey NFL jersey about all couples with blaze wire and ablaze architecture can advance their abilities and acceleration in a abbreviate time These NFL interrelated goods would publicly let somebody see how much you actually shore up your working party Share this information with anyone you know who may be Michael Cammalleri Jersey shopping for a jerseys If you have watched a live football match at the stadium you will find a whole lot of dedicated fans donning replica NFL jerseys whilst you Martin Brodeur Jersey wear and tear the jersey, you determination be there healthy by means of satisfaction Zach Parise Jersey as you are racket for your working party's Christian name If you notice, have even seen little kids playing with their fathers and mothers as jerseys with sizes and designsSeveral of these sports goodies are MLB jackets, Shea Weber Jersey NFL hats, NFL throwback jerseys, NFL reproduction or genuine jersey and modified NFL jerseys When he fell ghd straighteners hair straightener as the ruins of the citadel, a few days before the Battle of Aughrim, which was immediately lost and with it one of the last hopes of the unfortunate JamesAs people have much more money than before, they are more likely to carry authentic jerseys instead of replica ones Some of them buy the signs of the stars

To these adolescent a accurate jersey is absolutely necessary, abnormally for these who are dream to be a football playerBuying in bulkNot only do manufacturers buy in bulk when making the NFL John Tavares Jersey football jerseys and cheap NFL throwback jerseys, but also when they sell them in bulk to distributors, they are able to give a good price which suits their customersTherefore for auspicious your admired team, online food are abiding to be the best abode for you to get your wholesale nfl jerseys of your admired teamHe added Ilya Kovalchuk Jersey that, "Buying these authentic NFL jerseys is just a matter of few mouse clicks NFL Jerseys are always in a great demand and sells well And don't think this Patrik Elias Jersey is all of your choices for cheap NFL jerseysOur company is committed to internet marketing businesses NFL is short for National Football League, the highest level of professional American football Children like simple, comfortable, they do not understand, a complete Wholesale NFL Jerseys, with no adulteration of time to achieve moneyNFL Authentic Jersey Andrei Markov Jersey size is along these lines:44、48、52……。Code 44 is equivalent to L, 48 is equivalent to XL code, and so on

Door ysl shoes, zaterdag 3 maart 2012 09:58

To become a coach one does not need a coaching certification. coach outlet onlineWhy is that? This is so, because to earn a first level coaching certification one needs to have undergone at least 250 hours of paid coaching. This is based on the requirements given by the ICF , which is the primary certifying body for coaches worldwide. http://www.coachoutletfactory2012.com/ As a starting out coach you will be fortunate if you have at least 10 hours of coaching a week. This will mean that you will need around 6 months before you can apply for the certification. There is even another level of certification that ICF provides which requires at least 1000 hours of paid coaching. This means it will take you a year to receive this prestigious coaching certificate. coach outlet
If you like fashionableysl pumpss and other shoes like me, then please do yourself a favor and go to ysl shoes replica, and Replica Handbagsysl tribute
Looking For christian louboutin outlet, Christian Louboutin Shoes, Louboutin Shoes and christian louboutin sale? Find here louboutin sale, Christian Louboutin boots, Christian louboutin pumps andchristian louboutin.

Door fake coach handbag, dinsdag 20 maart 2012 04:33

The reality is definitely <a href='http://www.cheapfakecoachbags.co.uk/coachbagtote-c-5.html'>coach signature tote</a> in which almost all things in which lifetime instructors are usually plagued related to, agonize related to and then for which usually some people anxiously lose slumber wouldn't have any kind of connection to their job view. Nearly all lifetime mentors focus on temporary troubles that FEE these individuals a lengthy expression thoughts and opinions. Observe these kind of little-known steps for you to focus on lasting good results rather than <a href='http://www.cheapfakecoachbags.co.uk/fakecoachslingbags-c-1.html'>coach sling bags</a> temporary problems..


Door Beats By Dr Dre Cheap, maandag 21 mei 2012 13:54

Welcome to our website to buy Beats Headphones. Our headphones are sold online, so they are Cheap Beats by Dr Dre. But the quality will not make you disappointed. Listening with headphones is our preferred choice when listening to our favourite music at HiFi Headphones. We take headphone listening very seriously. Our Cheap Dre Beats headphones are optimized for studio monitoring and accurate listening, offering professional sound quality and comfort. Our Beats By Dre Cheap headphones gives you a high definition sound experience. Our advanced proprietary titanium coated driver technology provides ultra precise highs and mids, plus deep, distortion-free bass, so you hear every detail, the way the artist intended you to hear it. Our Dr Dre Beats Cheap headphones provide Lightweight rubber brace for listening comfort and secure fit. They stand out from the crowd with the audio quality you deserve.

Door Cheap Beats by dre, maandag 21 mei 2012 13:55

Our headphones lead the trend of audio products, launching a number of stylish, innovative headphones. Our online store sell Cheap beats. Our headset is good and cheap. What first attract us is its appearance. Cheap Beats by dre is beautiful, fashional, deeply to attract our attention. At the same time our Dre beats cheap headset manufacturing process and material also is very good. Our headphone is the very fashion brand of headphones. We add a lot of fashionable elements on it. Beats headphones is a work of art, not only the fashionable but also perfect sound quality. Our headphones was designed with human body engineering design. You can wear them very comfortably, and will not have the feeling of fatigue. So choose a good cheap Monster Beats dre is very important.

Door Cheap Christian Louboutin, maandag 21 mei 2012 13:56

Christian Louboutin shoes are very popular in Hollywood , many fashion tide is her loyal fans! Even a lot of stars also like the Christian Louboutin with its red bottom shoes . Celebrities and elites love them very much, and even teenage girls need them. Christian Louboutin is famous for its wonderful designs in the world of footwear. Its classic design is sure to drive you mad about it. The new Christian Louboutin discount shoes of this year are very fashionable and popular. The bold and handsome characteristic of Christian Louboutin shoes of this season deserves your deeply appreciating. Christian Louboutin Outlet are a place to get the most fashional Christian Louboutin Sandals and Christian Louboutin Pumps. Black Louboutin Shoes are cheap in our store, they are all discount shoes. Cheap Christian Louboutin Shoes are sold online, all are of good quality. Christian Louboutin has a good tradition in the leather technology and heels design. As we all know that all the Christian Louboutin black pumps are very perfect masterpieces. Anyway, it will be good to come with other Christian Louboutin Pumps and it will show your excellent taste in Christian Louboutin paradise.

Reageren is niet meer mogelijk