Tot ziens Linux

Door tpr210 op vrijdag 31 oktober 2008 14:47
Categorie: persoonlijk, Views: 4.620

Ik zat al een tijdje te wachten op de release van 8.10. Dit leek me een mooi moment om Ubuntu en Linux in het algemeen weer eens een kans te geven na slechte ervaringen in het verleden.

Eerst de 'gewone' installatie-image gedownload en op CD gebrand. Vervolgens geprobeerd om de live omgeving op te starten, maar dit lukt niet. Na de oranje voortgangsbalk blijft het scherm gewoon doodleuk zwart en kan ik niets anders doen dan de computer hardwarematig opnieuw opstarten. Daarop maar in 'safe graphics'-mode opgestart. Hiermee ben ik wel succesvol in de live omgeving geraakt en heb ik Ubuntu geÔnstalleerd. Nadat de installatie voltooid was heb ik de computer opnieuw opgestart. Het opstartproces blijft vervolgens bij 10% van de voortgangsbalk gewoon zonder duidelijke reden hangen. Als ik dan een CTRL+ALT+DEL geef gaat de voortgangsbalk een beetje verder om vervolgens een paar centimeter verder weer zonder duidelijke reden te blijven hangen.

Na deze fiasco's maar de 'alternate'-installatie image gedownload en op CD gebrand. De installatie is zonder problemen verlopen, om vervolgens na het opnieuw opstarten weer hetzelfde probleem als hierboven beschreven te presenteren.

Ik snap echt niet wat het probleem is of hoe ik er achter kan komen waarom het opstarten bij die punten blijft hangen. Ik gebruik helemaal geen exotische hardware (zie hieronder) en ik maak ook geen bijzondere keuzes tijdens de installatie.

* Athlon X2 6000+ processor
* 4GB Kingston DDR2 geheugen
* MSI K9A2GM moederbord
* Samsung Spinpoint 640GB harde schijf
* Sapphire Radeon 3850 512MB videokaart

Ik weet echter wel dat dit gedoe me (net zoals in het verleden) weer veel te veel tijd en moeite heeft gekost en vervolgens helemaal niets oplevert.

Nu weet ik weer waarom ik altijd met veel plezier LHB heb gelezen. Tot ziens Ubuntu en Linux, probeer me over zes maanden nog maar eens te overtuigen.

KLEINE DISCLAIMER: Ik been geenzins meer op zoek naar een oplossing voor dit probleem. Ik heb inmiddels weer Windows geÔnstalleerd en ben weer productief bezig. Omdat ik geen flamewar wil ontketenen heb ik de reacties uitgeschakeld.

Volgende: Tot ziens Linux 2.0 11-'08 Tot ziens Linux 2.0
Volgende: Ik zie ze graag schoon 10-'08 Ik zie ze graag schoon

Reacties

Reageren is niet mogelijk