Tot ziens Linux 2.0

Door tpr210 op zaterdag 1 november 2008 17:50 - Reacties (53)
Categorie: persoonlijk, Views: 18.187

Nu er enige tijd verstreken is heb ik ingezien dat ik de lezers van mijn vorige post misschien toch wat nuance verschuldigd ben. Alhoewel ik me kan voorstellen dat het wel zo leek, was mijn vorige post niet als ongefundeerde rant bedoeld.

Begrijp me niet verkeerd, ik wil erg graag dat Linux 'slaagt' als een operating system. Ik vind het erg leuk om met Linux te werken en om te leren wat ik allemaal met Linux kan. Ik heb het gevoel dat ik door met Linux te werken meer van computers leer dan dat ik bij Windows doe.

Maar dan moet er wel enige fatsoenlijke werkende basisunctionaliteit aanwezig zijn. En omdat die er niet is raak ik zo gefrustreerd door Linux.

Ik noem de release van Pulse Audio in de vorige release van Ubuntu. Omdat Pulse Audio moet werken met bestaande ALSA-applicaties is er een emulatielaag nodig. Wat wordt er gebruikt? Een emulatielaag die maar werkt voor 70% van de bestaande ALSA-apps. Waardoor in Ubuntu 8.04 bij mij het geluid in Flash niet werkte tenzij ik een of andere gare library installeerde. Maar ja, wie gebruikt er nou Flash?

Linux audio was al verre van netjes. Om LHB maar eens te citeren: "[Pulse Audio] took the existing mess, and unloaded a giant steaming turd on it." En de maintainers van Ubuntu dachten blijkbaar dat het slim was om in een LTS-release het audiosysteem nog even te gaan aanpassen. Daarnaast vonden ze het ook leuk om een bètaversie van Firefox als standaardwebbrowser te gebruiken. Dat die om de haverklap crashte maakt toch niet uit, want wie browst er nou nog het web?

Nu zijn we 6 maanden verder en hebben we inmiddels een nieuwe versie. Maar echte vooruitgang is er nog niet geboekt. Sterker nog, voor mij is alles alleen maar slechter geworden, aangezien versie 8.10 niet eens wil opstarten op mijn PC. Maar het zal wel aan mij liggen, getuigen alle "Works for me!" reacties op UbuntuForums.org.

Het punt wat ik probeer te maken is dat ik erg graag Linux wil gebruiken, maar dat ik elke keer weer op de een of andere manier gehinderd wordt. Ik heb geen zin om na de installatie van een OS elke keer opnieuw het wiel te moeten uitvinden. Dat gaat namelijk ten koste van mijn productiviteit. Het is misschien niet geheel in de 'Tweaker-spirit', maar ik heb gewoon geen tijd om alles overhoop te halen om een werkend systeem te krijgen.

Macs zijn te duur, Linux werkt niet en Windows heeft een enorm 'meh'-gevoel eromheen hangen. Is er dan echt geen geschikt OS voor mij?

Volgende: Tot ziens Linux 10-'08 Tot ziens Linux

Reacties


Door Tweakers user NTAuthority, zaterdag 1 november 2008 17:59

Inderdaad, ik ben de laatste tijd zelf ook vreselijk ziek geworden van Linux en het urenlange gerommel om alles werkend te krijgen, maar word ook half-gek van Windows. Mac OS kan ik draaien (gebruik namelijk een aardig oude iMac) maar is ook niet al te bijzonder. Het werkt wel net zo correct als Windows, software kost ook weer geld, maar die hardwaresupport is weer erg slecht. En helaas zijn dat op het moment de enige drie OS-es die op een of andere manier bruikbaar zijn. :( (op BSD-varianten na, maar dat blijft ook meer gerommel dan Linux)

Door Tweakers user 4ourty2, zaterdag 1 november 2008 17:59

Is ubuntu de enige distributie die je geprobeerd hebt?
Zo ja dan raad ik je eens aan naar arch linux, suse of debian te bekijken.
Afhankelijk van het feit of je een distributie wilt die al heel veel software heeft of dat je een goede stabiele distro wil draaien met je eigen gekozen software.

Door Tweakers user tpr210, zaterdag 1 november 2008 18:05

@UlyssesNL:
Nee, andere distros die ik geprobeerd heb zijn Arch Linux, OpenSUSE, Debian, Gentoo, en Fedora. Sommigen hiervan werken wel, maar zijn zoveel werk om bruikbaar te maken dat het voor mij al niet meer hoeft. Anderen werken net zoals Ubuntu ook gewoon totaal niet. De reden dat ik hier Ubuntu er uit gelicht heb is omdat dat juist een van de 'makkelijke' distros zou moeten zijn.

Door Tweakers user Gerco, zaterdag 1 november 2008 18:07

Als iemand die sinds een jaar of wat exclusief linux gebruikt thuis ben ik misschien wat bevooroordeeld, maar ik wilde toch even reageren...

Als ik de Ubuntu cd in mijn PC steek (een off-the-shelf Acer PC zonder enige vorm van hardware aanpassingen door mij) werkt werkelijk ALLES out of the box. Video werkt behoorlijk, wireless en wired lan werkt perfect. De ingebouwde kaartlezer en alle poorten werken prima.

Als ik op diezelfde PC een WIndows XP cd gebruik start die niet eens op (want SATA harddisk). Wanneer je die eerst even slipstreamed met SP2 start hij op met 640x480 in 16 kleuren en werken zowel wireless en wired lan niet. De ingebouwde kaarlezer werkt volgens mij wel.

Betekent dit dat Windows XP een slecht OS is? Nee, geenszins. Het betekent alleen dat het op dit specifieke systeem out of the box niet werkt (waarschijnlijk omdat de hardware te nieuw is).

Je kunt geen enkele conclusie over een OS trekken door het 1x te booten en dan te ranten over wat er allemaal niet OOTB werkt. Al helemaal niet wanneer dat OS niet door de fabrikant bij de hardware geleverd is, want dan kun je natuurlijk niet verwachten dat de drivers netjes op orde zijn.

Door Tweakers user tpr210, zaterdag 1 november 2008 18:23

@Gerco:
Zoals ik in mijn post en reactie hierboven te lezen is het niet zo dat het OS slechts 1 maal opgestart hebt. Ik zeg ook niet dat Linux een waardeloos OS is. Alle OS'en zijn waardeloos :p

Als er in Windows XP (or Vista for that matter) iets niet meteen out-of-the-box werkt heb je in ieder geval 95% kans dat de maker van de hardware die niet werkt drivers beschikbaar heeft gemaakt zodat je de hardware met 2 minuten werk aan de praat kunt krijgen. Dat is bij Linux lang niet altijd het geval. Voor veel mensen zal het zoals jij zegt inderdaad gewoon OOTB werken, maar als dat niet zo is, kan je er zelf bijzonder weinig aan doen zonder uren te steken in het begrijpen van de werking van het OS.

Daarnaast vind ik het vergelijken van Windows XP (een archaïsch OS uit 2001) met Ubuntu 8.10 (2 dagen oud) niet echt eerlijk. Je kunt dan ook niet klagen dat onder Windows XP je niet-zo-oude hardware of je SATA schijven het niet doen, omdat die hardware tijdens het schrijven van Windows XP nog niet eens bestond.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 1 november 2008 18:35]


Door Tweakers user maleadt, zaterdag 1 november 2008 18:27

Jammer om te horen dat je telkens zoveel problemen ondervindt met Linux, want zelf gebruik ik het al menige tijd zonder grote problemen :)
Toegegeven, elk OS heeft zijn zwaktes en sterktes (Linux biedt flexibiliteit, waar Windows misschien wat meer stabiliteit garandeert), maar het is nog altijd geen reden om ongefundeerde rants à la LHB te uiten. Neem nu de quote die je zelf neerpent: "[Pulse Audio] took the existing mess, and unloaded a giant steaming turd on it". In Hardy was Pulseaudio inderdaad niet wat het moest geweest zijn, maar je gal spuwen over een stuk software waar 1) enkel (more or less) vrijwilligers aan werken, en dat 2) helemaal niet opgedrongen wordt, is IMHO verre van geplaatst.

Nuja, terug @ TS: hopelijk heb je meer success met een volgende kernel / computer, want eenmaal je je weg gevonden hebt in dit OS kan het best een plezante ervaring zijn.

Door Tweakers user tpr210, zaterdag 1 november 2008 18:38

@MALEADt:
Mee eens wat betreft LHB + PulseAudio. Alhoewel ik nog steeds vind dat het hele Linux-audio gebeuren een beetje rommelig is, gaat het ook niet zo ver als in bovenstaande citaat. Ik denk dat ik nog steeds wat van m'n frustraties aan het venten was.

Door Supr-me, zaterdag 1 november 2008 19:25

Heb je ook een andere distributie geprobeerd? Probeer anders een Fedora of een OpenSuse allebei stabielere opties.

Door Tweakers user Cyphax, zaterdag 1 november 2008 19:38

Allereerst ben ik het volledig met je eens dat de switch naar PulseAudio in Ubuntu volstrekt idioot is opgezet. Ik had ook last van dat maar 1 applicatie geluid kon maken en de rest niet. Pulse was op dat moment VERRE van af en dat ze dat in een LTS hebben gestopt op die manier was imo krankzinnig (als het nog niet af is maar je wilt het wel meeleveren, zorg er dan voor dat het niet standaard aan staat aub). Firefox 3 was nog in beta maar het is wel in de LTS gestopt met als gevolg dat er een bug in zat die de browser volledig onbruikbaar maakte bij veel mensen (waaronder bij mij). Ik kan mij voorstellen waarom ze Firefox 3 beta hebben meegeleverd ipv deeltje 2 trouwens en ik zou het uiteindelijk zelf ook zo gedaan hebben. Dan is er nog de switch van Xinerama naar XRandR die gewoon nog "in progress" was in 8.04. Klinkt goed hoor, overstappen naar een veel beter systeem, maar niet als het maar half is! Gevolg? Monitor aan de laptop was nauwelijks werkbaar. Ik kreeg met mazzel dat "big desktop" aan de praat en dat was gewoon niet handig. Nu kan ik gaan eikelen met Xinerama maar liever leveren ze het pas mee als de switch compleet is.

Nu is 8.10 er en de verbeteringen zijn toch legio. Het geluid gaat nu goed, behalve dat Skype er niet mee lijkt te werken - men hoort mij niet terwijl de microfoon het prima doet. De externe monitor lijkt iets beter te werken, hoewel ik in eerste instantie niet de goede resolutie kan kiezen (laptop: 1024x768 - monitor: 1620x1024 oid) maar hooguit dezelfde resolutie als op de laptop, niet hoger. De driver van de wireless hogt af en toe het systeem, iets dat de laatste weken ook al op dook in 8.04 en hier nog steeds (ipw2200/0 proces). Gnome is toch duidelijk wat verbeterd. De veranderingen zijn over het algemeen vrij subtiel, maar wel degelijk merkbaar en meestal ook welkom.

En zo gaat het met stapjes vooruit, soms een stapje achteruit. Ook al lijkt wat ik hierboven schrijf ranterig, ik blijf Ubuntu een erg mooi OS vinden (ik draai het vanaf de eerste release al!) en ik heb ook al lang geen Windows meer. De meeste problemen zijn wel op te lossen, sommige vereisen flink wat gepiel, maar het kan tenminste door de flexibiliteit die MALEADt al noemt. De opzet van sommige dingen in Linux is gewoonweg super, vergeleken met Windows. Ik noem maar het gemak waarmee ik /home op een andere partitie zet. Jammergenoeg (kleinigheidje wellicht maar toch een puntje van kritiek) mekkerde Ubuntu bij het opnieuw maken van m'n gebruiker ("Directory already exists" - ja da's ook de bedoeling, duh) maar dat is een kwestie van /etc/passwd aanpassen na het opgeven van een andere dir in eerste instantie (die vervolgens ook weer weggegooid moest worden). Op dat moment heb je alles weer terug. Heerlijk.

Waarom je zoveel problemen ondervindt met jouw hardware is me een raadsel. Het is net alsof je een moederbord hebt dat gewoon in z'n geheel niet meewerkt, of misschien is er iets kapot maar heeft Windows er lak aan? Verdacht, het moet tegenwoordig op de meeste machines echt minimaal opstarten. Dit werkend krijgen gaat wellicht effe wat tijd kosten, logfiles en dergelijke zul je moeten bekijken in de hoop er wat nuttige info in te zoeken. An sich is dat best leuk om te doen, behalve als het je enige machine is natuurlijk.

Door Tweakers user crius, zaterdag 1 november 2008 22:25

Ik wil niet lullig doen, maar indien je graag een complete out-of-the-box werkende oplossing wil, dan dien je een complete PC van een merk (Dell, HP, Lenovo) aan te schaffen.

Indien je alles zelf custom wil samenstellen of wil laten samenstellen om geld te besparen (of een andere reden), dan kunnen compatibiliteitsproblemen inderdaad voorkomen.

Ik kan je garanderen dat je bij de aanschaf van een Dell workstation of laptop in combinatie met Linux, Windows XP of Vista deze problemen niet zult hebben.

Door Tweakers user Stonehead, zaterdag 1 november 2008 23:49

Je kunt Ubuntu wel eruit lichten omdat het een van de 'makkelijkste' Linux-versies is, maar daarmee kun je niet heel Linux beoordelen. De kop van je artikel is daarmee al feitelijk onjuist. Ubuntu kiest voor een compromis tussen Debian als stabiele basis, alleen dan met meer gebruikersvriendelijkheid (minder dogma's, betere integratie, grafische installer) en nieuwere dus potentieel instabielere software. In het geval van Firefox in 8.04 werd toch voor versie 3.0 gekozen (en terecht, want browsers blijf je toch altijd wel aan het updaten, zelfs in een LTS-release - kun je net zo goed de nieuwste versie pakken...)

Het is jammer dat je niet meer informatie geeft in je vorige post wát er nou precies crasht in de kernel, maar in plaats daarvan meteen begint met mopperen. Kun je nog bij logs komen? Stel dat ik een ontwikkelaar zou zijn die er iets aan zou willen proberen te doen, dan weet ik nu nog niets (kan ik ws niet, maar je weet nooit wie er meeleest)

Door Pruts0r, zondag 2 november 2008 00:16

Inderdaad jammer dat je zulke slechte ervaringen hebt met Linux, maar zoals een andere poster al had aangegeven je hebt pas 1 GNU/Linux distributie geprobeerd. Omdat je aangaf dat je productiviteit belangrijk vind, misschien moet je dan eens openSUSE proberen of SLED. Dat wordt ook commercieel gebackt door Novell. De paar bugs die ik had gerapporteerd omtrent mijn dual monitor setup en een paar omtrent openoffice waren allemaal in minder dan 3 werkdagen opgelost. Verder werkte met mijn Dell 6400 laptop, alles - ook audio - uit de doos. Binnenkort komt openSUSE met versie 11.1 ... daar zullen veel bugs worden gefixt en ondersteuning zijn voor de niewste drivers ... probeer dat eens als het uitkomt.

Door Tweakers user tpr210, zondag 2 november 2008 00:58

@Stonehead:
Zoals in mijn eerdere reacties te lezen is, is Ubuntu niet de enige distro die ik geprobeerd heb. Ik heb Ubuntu er uit gelicht om de volgende reden: Als het met een distro die je erg aan de hand neemt al niet goed werkt, dan wordt ik al heel bang van wat de andere, 'moeilijkere' distro's down the line voor me in petto hebben.

Ik denk dat ik bekend ben met de reden waarom Firefox 3 bèta in 8.04 is opgenomen, dat had iets te maken met een feature-freeze of iets in die richting geloof ik. Toen hadden ze maar de bèta gebruikt omdat ze anders vanwege hun eigen policy 2.0 hadden moeten gebruiken. Zoiets meen ik gelezen te hebben in ieder geval.

Daarnaast zou ik jullie heel graag willen vertellen wat er precies crasht, maar tijdens het opstarten zie ik alleen maar een voortangsbalk die niet verder loopt en verder niets. Nu heb ik deze uit kunnen schakelen door in GRUB tijdelijk 'quiet splash' weg te halen uit de opstartregel. Vervolgens krijg ik verbatim te zien wat er allemaal gebeurt tijdens het booten. Zo even uit mijn hoofd blijft het opstarten hangen bij het detecteren van hardware, hij gaat dan langs m'n muis, m'n tobo, enzovoort, totdat hij iets zegt over 'detecting power button'. Daar blijft hij hangen. Ik weet de precieze regel niet meer en omdat Ubuntu inmiddels naar /dev/null verdwenen is, kan ik het ook niet zo 1-2-3 reproduceren. Als ik dan een CTRL+ALT+DEL geef gaat het opstarten even verder om vervolgens bij 'starting CUPSD' te blijven hangen.

@Pruts0r:
Zie eerste deel reactie op Stonehead :)

[Reactie gewijzigd op zondag 2 november 2008 00:59]


Door Tweakers user TD-er, zondag 2 november 2008 01:04

Ik werk al sinds mijn 486 ('95/'96) met Linux en ik kan me goed voorstellen hoe het voelt wanneer "het weer eens niet werkt"
Op mijn laptop heb ik vandaag Ubuntu 8.04 (welke alleen maar via tekst-mode was te installeren, maar voor de rest werkte alles in 1 keer) naar Ubuntu 8.10 geupgrade.
Gelijk werkte Wlan niet meer, was de netwerkconfig compleet overhoop gehaald en mogelijk nog veel meer dingen, maar dat heb ik nog niet bekeken.
Ook mijn desktop upgraden van Ubuntu 7.10 naar 8.04 naar 8.10 ging niet zonder kleerscheuren en ik kan me goed voorstellen dat menig ander op een gegeven moment gewoon de 8.10 iso gebrand zou hebben voor een complete schone installatie, of het hele Linux verhaal tijdelijk in de kast zou hebben gelegd.
Mijn werkbak en laptop zijn relatief oud qua onderdelen/drivers, dus hardwarematig zou het geen probleem moeten zijn, maar grafische installatie zit er ook op mijn bak niet in. Werkt gewoonweg niet. (Ubuntu)

Linux... het is een mooi systeem als het werkt. (hetzelfde gaat in iets mindere mate ook op voor Windows, daarom draai ik ook beide ;) )

Door Tweakers user Sebazzz, zondag 2 november 2008 01:42

Linux is een huis. Windows ook. Maar Linux gebruikt stevig cement, maar is wat lastiger om te gebruiken. Windows gebruikt veel makkelijker cement en is compatible met bijna alle mixmachines. Nadeel is het het cement in verloop van tijd tussen de stenen van het huis uitbrokkelt (het register vervuild, analogie) en uiteindelijk het huis op instorten staan.

Met linux blijft het huis overeind staan: het was lastig op te bouwen maar eenmaal opgebouwd staat het super stevig! En dat blijft ook zo.

Maar op het moment dat je besluit het fundament te vervangen(upgraden) kan het mogelijk zijn dat het huis verzwakt en dat je weer van voren af aan kan beginnen. Dit is hoe ik het ziet ;)

Door Tweakers user 961, zondag 2 november 2008 01:48

Tja hiero nog een "Works for me!" Ubuntu 8.10 alternate install CD, met een zeer oude PC zelfs. Jammer dat het voor jou niets is geworden.

Door Tweakers user tpr210, zondag 2 november 2008 01:54

Leuke, en volledig ware analogie. Fijn trouwens dat iedereen de reacties zo beschaafd kan houden. Ik was eigenlijk bang dat het vanwege het onderwerp een beetje uit de hand zou lopen :)

Door Tweakers user FireAge, zondag 2 november 2008 08:42

Ik denk dat uit de hand lopen een beetje verleden tijd is. Volgens mij is de hele "OS is een religie" er ondertussen wel uit. Zie tegenwoordig steeds minder vaak M$ en linsux opmerkingen langs komen.

Ik gebruik linux (crux) alleen op mijn router/server, text based. En alles een beetje fatsoenlijk inrichten kost me inderdaad dagen. Maar vervolgens draait de boel een jaar zonder dat ik er naar omkijk. Dat kan vast ook wel met windows, maar daar heb ik geen ervaring mee. Tevens vind ik het ook gewoon leuk om een beetje in linux te klooien.

Door Tweakers user denPes, zondag 2 november 2008 11:17

Ik geef je gedeeltelijk gelijk. Zeker als je windows gewend bent, en je gaat een linux distro proberen dan kun je nogal eens tegen een muur lopen bij het configureren van diverse modules. Nog moeilijker is als Windows je fornamelijke systeem is/blijft, en je de betreffende distro enkel configureert en test in het gebruik.

Ik heb er 2 jaar over gedaan om daadwerkelijk over te stappen. En eens ik de configuratie doorlopen had (tig keer), en de boel volledig draaiend had, alle devices geconfigureerd, juiste selectie applicaties was het voor mij een ideaal systeem. Zeker als je niet mee doet aan de upgrade race. Het systeem werkt, en je upgrade enkel dat wat je nodig acht, plus je voegt applicaties en libs toe die het waard zijn om toe te voegen. Kortom, een volledig werkend systeem wat snel blijft, en blijft draaien. (ook mijn oude hardware)

Een windows vista systeem kost ook tijd om te configureren. Je kunt hier ook bij klagen hoe ongelofelijk veel nutteloze services op de achtergrond draaien. Hoe dramatisch het UAC systeem is geimplemeteerd. (wees eerlijk, na 15 messages gedurende 1 sessie druk je zelf bij de vraag "wilt u het programma thiswillfuckupyourpccompletely.exe volledige toegang geven" vanzelf op "yes" vanuit je reflex) Maar ook dat blijkt allemaal verholpen te kunnen worden. UAC uitzetten, je windows scriptinghost uitzetten, de overbodige services uitzetten, etc, en je hebt een redelijk snel en betrouwbaar systeem.

Ikzelf heb 5 jaar geleden moeten overstappen door daadwerkelijk over te stappen. Windows tijdelijk te bannen, en volledig linux te gebruiken. Ik heb nu dezelfde problemen met windows die jij met linux schijnt te hebben. Het zou mij dagen duren om vista een beetje redelijk geconfigureerd te hebben naar mijn wensen. En dan nog zou ik niet tevreden zijn.

Zeker omdat ik mijzelf een supersnel linux systeem hebt geconfigureerd die volledig in het werkgeheugen draait, en ultra portable is, oftewel ik steek de stick in elke willekeurige pc/laptop, en ik heb mij desktop plus voornaamste data/apps voor mijn neus. Dit zou mij in windows niet lukken. Vista, en zelfs XP, voelt voor mij bijvoorbeeld stroperig aan. Daarbij ben ik minimalist, dus zolang een toepassing werkt, of dit nu een shelscript is met simpele gui, is het mij goed. Alles het liefst zo licht mogelijk, en geen toeters of bellen.

Kortom elk systeem heeft de nadelen die jij noemde plus je moet het configureren, gebruiken, kennen, en gewend zijn. Als jij een multimedia fan bent, veel games wilt kunnen spelen, en een voorkeur hebt voor bepaalde windows apps, dan zou ik bij vista blijven, en heeft het ook weinig zin te klagen. Vista is dan gewoon het beste systeem.

Door Tweakers user SteelPan, zondag 2 november 2008 15:39

Het is inderdaad erg jammer dat ubuntu niet altijd werkt zoals het bedoelt is.
Om het upgraden een beetje makkelijker te maken,het volgende.
Schijfruimte is redelijk goedkoop zodat een extra 10GB partitie voor de meesten onder ons geen enkel probleem is.
Maak 2 x een 10GB partitie voor de installatie van /
Maak een swap file van 2GB
Maak een /home zo groot als je wilt.

Heb je een goed draaiend systeem,maar wil je een nieuwere release proberen,gebruik dan de tweede 10GB partitie voor een fresh install,gebruik dezelfde swap en /home.
Zorg er alleen voor dat je NIET dezelfde username en password gebruikt!!
Er wordt nu een tweede folder gemaakt in je /home directory,en je kunt eventueel data uitwisselen tussen de 'oude' en nieuwe install.
Zo heb je altijd een goed draaiend systeem,maar kun je toch meedoen aan de nieuwe releases,om te kijken of deze beter voor je werkt.
Mocht de nieuwe install aan je verwachtingen voldoen,dan kun je bij het uitkomen van de volgende release, de eerste install verwijderen en daar de weer nieuwe release opzetten.
Zo blijf je bij de tijd EN heb je altijd een goed werkend OS.

Door Tweakers user Klaus_1250, zondag 2 november 2008 18:09

Is er dan echt geen geschikt OS voor mij?
PC-BSD (Op FreeBSD gebaseerde distro, geen Linux)?

Door Cray, zondag 2 november 2008 22:40

Linux = Do it yourself
Windows = Do it for me
.

Door Tweakers user 961, maandag 3 november 2008 00:55

Je kunt het ook anders zien:
Linux: Ik beslis over wat de computer doet
Windows: Het systeem beslist wat ik (niet) moet doen.
Sorry, maar qua configuratie opties, mogelijk zelfs de software te editten naar je wensen etc ... Vind ik Linux toch veel aangenamer. Maar ik ben geen specifieke fanboy, op mijn hoofd systeem draai ik Vista64 zodat ik nog wat nieuwere games kan spelen.

Door Tweakers user Elijan9, maandag 3 november 2008 10:38

Pulseaudio zuigt, daarom ben ik blij dat Kubuntu dit nog niet gebruikt... Om "dolby digital" live te kunnen encoderen gebruikte ik het een tijdje, maar het crasht dan minimaal elke vijf minuten. Als je de site van Pulseaudio bekijkt, kom je er snel achter dat ze zelf alleen weten te garanderen dat het alleen voor één bepaalde set aan library-versies getest is dat het werkt. Echt de Gnome manier dus, veel afhankelijkheden op veel verschillende libraries die niet elke versie even goed rekening met elkaar houden en niet allemaal op dezelfde manier (blijven) werken...
Geef mij maar QT, dat is dan welliswaar één grote library, maar dan werkt alles gewoon goed onderling. En de API van QT is sowieso veel stabieler.

Jammer alleen dat KDE3 niet meer gebruikt wordt in Kubuntu 8.10

Door Tweakers user Metro2002, maandag 3 november 2008 10:59

Probeer anders een Mandriva, die heeft een betere hardwareherkenning dan Ubuntu. Moet helaas zeggen dat bij mij Ubuntu 8.10 ook prima werkt op mijn beide pc's . Qua instellingen hoefde ik weinig te doen behalve op 1 pc een betere driver voor mijn wifi kaart laden (hij werkte wel maar erg traag). Verder werd alles herkend.

Denk dat bij linux ook de truuk is om je pc onderdelen af te stemmen op het gebruik van linux, en niet proberen andersom te werken. Dus koop een wifi kaart die ondersteund wordt door linux, koop een geluidskaart die probleemloos functioneert, koop een videokaart die het goed doet onder linux (ATI, Intel of Nvidia en geen hokkiewakka merk) etc. Maar dat is achteraf gepraat natuurlijk.

Door jeroen, maandag 3 november 2008 13:49

Ik gebruik een triple boot system, met daarop een aparte partitie voor Grub. Ik draai Ubuntu 8.04 en Vista en installeerde daarnast Ubuntu 8.10. Tot mijn grote schrik kon ik die vervolgens niet starten. Grub kon het betreffende bestand niet vinden. Het kostte me een dag om de boel werkend te krijgen. Grub moest een update krijgen om zodoende een nieuwere versie van het bestandssysteem dat Ubuntu 8.10 gebruikt aan te kunnen. Dat komt er van als je een systeem ingewikkelder installeert dan strikt noodzakelijk is.
Kleine dingetjes werken minder goed dan in Ubuntu 8.04, maar ook die versie heeft ruim twee maanden problemen gehad met printen naar printservers. Zo heeft iedere nieuwe versie wel wat. Al met al wordt het systeem steeds beter.
Een nieuwe USB drive met Ext3 partitioneren en formatteren, moet je dus vanuit Ubuntu 8.04 doen en niet vanuit 8.10, want dan kan 8.04 m niet lezen vrees ik. Hier had wel iets meer aandacht aan besteed moeten worden.

Jammer verder dat ubuntu vanwege juridische redenen niet out of the box met multimedia extenties wordt geleverd, maar dat je die er iedere keer weer handmatig in moet toevoegen via medibuntu. Toch is dat in een paar minuten gedaan en het werkt allemaal prima.
Mijn systeem is gewoon een Fujitsu Siemens computer gekocht bij een grote media keten. Ik heb er wel op gelet dat de videokaart van Nvidia is. Die wordt over het algemeen toch het beste ondersteund. En ook met die kaart duurt het even voordat je op hogere resolutie kunt werken.Instelleren is derhalve niet iets voor een beginner, maar voor een hobbyist zoals ik prima te doen.
Met de WUBI installer zelf zonder een bestaande windows installatie aan te tasten.

En met WINE of Codeweaver schijn je PhotoShop2.0 zelfs heel behoorlijk te kunnen draaien onder Ubuntu.

Ik ben er erg blij mee.

Door Tweakers user Jeanpaul145, maandag 3 november 2008 15:48

OK, ik zal mijn mening (en wat tips) ook even verkondigen:

-PulseAudio:
Met PulseAudio heb ik zelf bijna nooit problemen gehad, op 2 applicaties na: Skype en Audacity. Beide waren onder Hardy aan de praat te krijgen door een shell te openen en er "pasuspender <command here>" van te maken. Dat command doet precies wat het suggereert: het suspendt het pulseaudio systeem, waardoor de applicatie (die dus nog niet was aangepast om met pulseaudio te werken) pulseaudio tijdelijk kon bypassen.

-Installatie van 8.10
Hier had ik wat problemen mee (Maar ik heb dan ook de rc geinstalleerd, k wilde niet wachten tot de final, gezien dan de servers swamped zouden raken): Als ik de AMD64 liveCD bootte kreeg ik alleen maar een lichtkleurige wallpaper te zien, en niets meer. De rest kwam er ook niet bij. Zelfde verhaal nadat ik de alternate CD had gebruikt om 'm op mijn systeem te installeren.
Maar nu was er een verschil: Ik kon de xorg.conf file aanpassen om wel een goede driver ingeladen te krijgen (ik geloof dat om 1 of andere reden ik met de nv driver opgescheept werd, terwijl ik een HD4870 kaart heb). Dit heb ik dus ook gedaan. Et voila, beeld!

NetworkManager:
Nu heb ik for the moment geen laptop (en dus geen gezeur met wifi verbindingen), maar ik heb de alpha's we wel op getest, en die werkten allemaal vlekkeloos. Af en toe wilde die wel eens de keys vergeten, maar als je je netwerk handmatig toevoegt (yeah yeah, I know) dan gaat het vanaf daaruit allemaal vlekkeloos. Connecties binnen 2 seconden, zo goed als geen disconnects, etc etc

Daarnaast kan je proberen om een goed leesbare foto te maken van het beeldscherm van je opstartende machine (I know, t is barbaars, maar goed) terwijl hij blijft hangen en een begreport in te dienen op https://bugs.launchpad.net/bugs/ . Op die manier help je jezelf (omdat de developers dan weten dat er iets mis is, en ze hebben ook nog wat debuginfo), maar ook anderen die hetzelfde probleem hebben.
Let op: je moet daarvoor wel een Launchpad account aanmaken.

Wat je ook nog kan proberen is installeren met de alternate CD installeren (zoals je al had gedaan), en dan de recovery console booten. Daarna tik je in "init 5" (als t goed is heb je root privileges). Dan kijken of je systeem wel normaal boot (gebruik CTRL+ALT+F1 om alle output te zien ipv een heen en weer zwalkend balkje).

Door Tweakers user Gman, maandag 3 november 2008 16:03

Ik had een mooie setup. Debian met daarom VMWARE waarin ik meerdere zaken ging virtualiseren.
Alles werkte maar ik zat krap in de hd ruimte.
Ik had nog een oude maar veel gebruikte promise kaart liggen en 2 schijven eraan gehangen en in raid 0 gezet.
Alleen Linux herkende de kaart niet blijkbaar en ik zag alleen de 2 schijven los ipv 1 grote.
Na een hoop gegoogle en wat rondvragen was ik amper wat wijzer.

Na 3 maanden uit gestaan te hebben staat er nu maar weer Win2003 server op, in een uur had ik alles draaien (op VMWARE na maar daar heb ik nog ff geen behoefte meer aan).
Drivertje erin, schijfje formatteren hopla, alles klaar.

Door Tweakers user golfdiesel, maandag 3 november 2008 20:37

Een aantal jaren geleden stond ik bijna op het moment om Windows het raam uit te gooien en compleet over te gaan op Linux. Wat mij in eerste instantie heeft tegen gehouden is het gebrek aan ondersteuning voor mijn Eye-One monitor profileer tool en in het algemeen het gebrek aan een goed kleur beheer systeem.
Het kleurbeheer van Windows XP is ook niet het allerbeste, maar het werkt tenminste.

Op dit moment is mijn hoofd OS nog steeds Windows XP en heb ik Ubuntu als dual boot op dit systeem staan.

Ik heb een aantal apparaten welke perfect op een embedded linux draaien en voor die toepassingen zou ik geen ander OS willen gebruiken. Het gaat hier om m'n Linksys router, de satelliet ontvanger (DM7025+) en m'n wekkerradio (Reciva powered device).

Op het moment dat er een fatsoenlijk kleurbeheer werkend te krijgen is op een linux distro wordt de kans wel weer groter dat ik het als main os ga gebruiken.

Door Tweakers user 108886, dinsdag 4 november 2008 10:59

Probleem met linux is, denk ik, als leek zijnde:

Ik heb de indruk dat er niet "linux" is, maar 305 verschillende versies, en ik ben al moe vooraleer ik de juiste heb gevonden die een beetje bij mij zou kunnen passen. Ik bedoel, mensen vinden het al ingewikkeld bij de versie van Vista te kiezen.

En wtf voor vage naamgevingen ook altijd... Geen kat, buiten de freaks, begrijpt er nog een hol van, laat staan dat ze ooit al van Linux gehoord hebben.

En zolang de drivers niet op punt staan, tools als photoshop en dergelijke professionele pakketten niet werken en .... niet werkt en ..... matig zijn werk doet of ... te ingewikkeld blijft. Zal het denk ik nooit als waardig alternatief voor vista/osx kunnen bestaan voor zoveel mensen...

Door Tweakers user FreshMaker, dinsdag 4 november 2008 13:54

Hier ook alleen maar gedoe,

heel weekend bezig geweest met downloaden van ( k)ubuntu images
8.04 / 8.10 in allerlei smaken, maar op de acer laptop geen respons, klapt eruit voor de desktop

op ubuntu fora al de problemen voorgelegd - krjig je als antwoord - schijf kapot

installeer ik een ander OS ( XP / Vista ) draait het zonder problemen netjes door.

ook hier een ontevreden overstapper
bij V 9 misschien nog eens proberen dan

Door Tweakers user FiXeR.nl, dinsdag 4 november 2008 16:44

Hier heb ik exact dezelfde ervaringen met Linux. Het enigste waar het wel in een keer goed werkt is in VMWare. Maar het is een nachtmerrie als je hem in het echt wil installeren.

Door Checkwhere, dinsdag 4 november 2008 23:21

Mjin ervaringen met Ubuntu zijn overwegend erg positief. Ik draai het sinds versie 5.10 vooral als server (nu via upgrades naar 8.04). Ook met vmware server en meerdere guests. De update van 7.10 naar 8.04 ging niet goed. Wat bleek ? Door de geinstalleerde nvidia driver. Ook zo een Installatie van de 64 bit versie, bijna alles loopt prima. Wat werkt er niet? Flash, Adobe reader, nvidia driver etc. Grappigerwijs is het bij mij het commerciele spul dat de meeste problemen geeft. Wat ik zelf geweldig vindt aan Ubuntu is het package systeem en daarmee de updates. Alle geinstalleerde pakketten worden geupdate. Zelfs vmware, Logitech, etc. En wat niet zo vaak wordt vermeld is hoe ongelooflijk simpel het is om een systeem over te zetten op een nieuwe pc. Gewoon /etc en /home copieren en je bent klaar. Alle configuratie werkt. Net trouwens een Asus EEE Box met Ubuntu 8.10 erop geinstalleerd, alles werkt meteen, ook geluid en Wifi. Ik geef toe, ik moest wel even een bootable usb stikkie maken, maar ja dat werkt bij Windows al helemaal niet.

Door Tweakers user Jouke74, woensdag 5 november 2008 11:14

Ik gebruik Windows XP + Xubuntu in een dual boot config en een vmware setting. Het probleem van Ubuntu (linux os dat ik gebruik) linux vind ik toch wel een beetje dat de innovatie soms de productie in de weg staat, zoals bijvoorbeeld Pulse Audio en FF3. Ook lijkt het dat er soms meer tijd wordt gestoken in het programmeren van coole gadgets zoals Compiz, ipv een simpele driver voor een bepaalde wireless kaart. Wie dat doet is trouwens ook al een debat op zich omdat veel fabrikanten van die spullen de kosten natuurlijk het liefst minimaliseren = support voor maar 1 OS en dat is niet Ubuntu / linux.

Er is veel te zeggen over Windows XP, maar als ik Explorer, MS office en NOD32 heb draaien, is er weinig wat ik niet kan doen zonder dat ik tegen rare bugjes aan loop. Dat is met Ubuntu + Openoffice + Firefox wel dan zonder antivirus toch wel anders als ik hetzelfde doe. Nu moet ik toegeven dat ik hier SUSE en Debian 4.0 stable nog niet dermate heb geprobeerd. Voornamelijk ook omdat ik niet alles snel en eenvoudig dual boot werkend krijg (het kost toch weer tijd om je weer in een andere systeem install te verdiepen). Gentoo en Arch linux??? HAHAHAHAHAHA! wanneer ik met pensioen ben misschien leuk als ik me verveel.

Dingen zoals video bewerking; video camera op 1394 port + omzetten naar DVD, het opnemen van een simpel MP3tje van CD, kan allemaal wel onder Ubuntu maar het is niet eenvoudiger daar... en daar ging het nu net om.

Zijn er dan geen pluspunten? Jazeker wel. Voor die vier foto's die ik per jaar echt wil bewerken is gratis Gimp een prachtig programma ipv Adobe. Hetzelfde geldt voor de paar brokken html code die ik per jaar maak in kompozer.

Linux is heer en meester als het gaat om bewerking van 4-8 GB text genotype data waar je dan vier kolommen uit moet halen, plus de programma's om het te analyseren. De vele kleine tootjes, sed, grep, cut, join zijn hier ideaal.

Gratis software? Jazeker erg aangenaam, maar ik heb er ook best 1500 euro voor over om een goed draaiend XP systeem te hebben.

Stabiliteit? In mijn ervaring is mijn linux net zo stabiel als XP.

Updates? Ik heb meer updates voor Ubuntu linux dan voor XP.

Veiligheid? Ik ben benieuwd hoe de wereld eruit zou zien als linux 90% van het marktaandeel OSen in handen had? Waarschijnlijk zouden we dan net zo veel virussen in linux zien. Voorlopig wint Ubuntu hier, als ik tijd had om naar meer dan die 4 websites die altijd bezoek te surfen.


Door coach outlet store, maandag 4 juli 2011 11:25

Bonuses are offered by almost all coach to oxford casinos online. <a href="http://www.coach-factorys-outlets.com/coach-clothing-coach-bikini-c-42_43.html" title="coach bikini" alt="coach bikini">coach bikini</a> This too, enables the player to try gaming without a <a href="http://www.coach-factorys-outlets.com" title="coach outlet online" alt="coach outlet online">coach outlet online</a> large initial investment. This attracts people to play at certain sites, wholesale coach bags and hopefully keep on <a href="http://www.coach-factorys-outlets.com/coach-shoes-c-9.html" title="coach shoes" alt="coach shoes">coach shoes</a> playing. Trivias are offered as incentives.

Door Jordan Shoes, zondag 4 september 2011 10:38

Where to buy bargain jordan shoes Purple Supra,as much people understands,however only all people love it.But if you ask me,supra societythis particular Nike Shoes go along with me for a long time,Sale Jordan Fusion Shoesand present me a lot and finds out so much from that.Even though I'm playing basketball,however I was still the actual fan associated with Shoes.Jordan Shoes SaleFor some time,there are many friends associated with my own ask me where you can find bargain air jordans.We ask them exactly why want to buy shoes.Due to the fact We fans regarding ,Air Jordans 1so I generally viewing Air Jordan Online,it really is supra tk societyhave also been a great experience,whenever you goole jordan shoes,there are manyShop that provide Lower price Jordan Shoes with cheapest priceRed Supra,


Door DeMeco Ryans Authentic Je, woensdag 21 september 2011 09:36

<H2>American Football Conference <A href="http://www.shopnflapparel.com/felix-jones-jersey-c-184_209_1150.html">Felix Jones Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.authenticvikingsjersey.com/minnesota-vikings-jerseys-donovan-mcnabb-jersey-c-10_32.html">Vikings Donovan McNabb Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.shopnflapparel.com/lance-briggs-jersey-c-184_200_1096.html">Lance Briggs Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.shopnflapparel.com/ed-reed-jersey-c-184_191_1044.html">Ed Reed Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.shopnflapparel.com/ray-rice-jersey-c-184_191_1043.html">Ray Rice Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.officialneworleanssaintsshop.com/pierre-thomas-jersey-c-21.html">Saints Pierre Thomas Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.shopnflapparel.com/anquan-boldin-jersey-c-184_191_1050.html">Anquan Boldin Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.shopnflapparel.com/joe-flacco-jersey-c-184_191_1042.html">Joe Flacco Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.shopnflapparel.com/johnny-knox-jersey-c-184_200_1089.html">Johnny Knox Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.authenticbearsshop.com/customized-c-6.html">Custom Chicago Bears Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.shopnflapparel.com/devin-hester-jersey-c-184_200_1092.html">Devin Hester Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.shopnflapparel.com/roscoe-parrish-jersey-c-184_194_2192.html">Roscoe Parrish Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.shopnflapparel.com/miles-austin-jersey-c-184_209_1145.html">Miles Austin Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.authenticbearsshop.com/johnny-knox-jersey-c-10_13.html">Authentic Johnny Knox Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.shopnflapparel.com/steve-smith-jersey-c-184_197_1082.html">Steve Smith Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.shopnflapparel.com/marcell-dareus-jersey-c-184_194_1074.html">Marcell Dareus Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.officialneworleanssaintsshop.com/drew-brees-jersey-c-14.html">Saints Drew Brees Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.shopnflapparel.com/chicago-bears-c-184_200.html">Brian Urlacher Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.authenticvikingsjersey.com/minnesota-vikings-jerseys-brett-favre-jersey-c-10_11.html">Vikings Brett Favre Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.authenticvikingsjersey.com/minnesota-vikings-jerseys-chris-cook-jersey-c-10_24.html">Vikings Chris Cook Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.officialneworleanssaintsshop.com/">New Orleans Saints Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.shopnflapparel.com/kevin-smith-jersey-c-184_215_1197.html">Kevin Smith Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.authenticvikingsjersey.com/">Minnesota Vikings Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.shopnflapparel.com/jahvid-best-jersey-c-184_215_1196.html">Jahvid Best Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.shopnflapparel.com/jason-witten-jersey-c-184_209_1154.html">Jason Witten Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.shopnflapparel.com/demarco-murray-jersey-c-184_209_2135.html">DeMarco Murray Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.wholesaleusajerseys.us/">Wholesale Jerseys</A></H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.authenticvikingsjersey.com/minnesota-vikings-jerseys-percy-harvin-jersey-c-10_13.html">Vikings Percy Harvin Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.officialneworleanssaintsshop.com/darren-sharper-jersey-c-24.html">Saints Darren Sharper Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.authenticvikingsjersey.com/minnesota-vikings-jerseys-jared-allen-jersey-c-10_19.html">Vikings Jared Allen Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.shopnflapparel.com/ray-lewis-jersey-c-184_191_1047.html">Ray Lewis Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.authenticvikingsjersey.com/minnesota-vikings-jerseys-adrian-peterson-jersey-c-10_15.html">Vikings Adrian Peterson Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.shopnflapparel.com/cj-spiller-jersey-c-184_194_1061.html">C.J. Spiller Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.shopnflapparel.com/dez-bryant-jersey-c-184_209_1157.html">Dez Bryant Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.authenticbearsshop.com/brian-urlacher-jersey-c-10_19.html">Authentic Brian Urlacher Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.authenticbearsshop.com/matt-forte-jersey-c-10_15.html">Authentic Matt Forte Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.authenticbearsshop.com/lance-briggs-jersey-c-10_20.html">Authentic Lance Briggs Jersey</A> National Football Conference </H2>,
<H2>American Football Conference <A href="http://www.officialneworleanssaintsshop.com/devery-henderson-jersey-c-18.html">Saints Devery Henderson Jersey</A></H2>

Door nfl, woensdag 22 februari 2012 07:29

at this point, following you Brian Gionta Jersey pick and choose the bunch, therefore it is in actuality optional with the purpose of you pay money for NFL Cal Clutterbuck Jersey related equipment with the aim of supplementary fans collect Women be capable of at present keep your mind on the NFL with the purpose of is really modify-complete for themIn Mikko Koivu Jersey fact, NFL jerseys are a bandwagon at home sports industries as additional and additional constant aficionada foundation constant the peculiar ones comprise happen to concerned at P.K Subban Jersey home wearing them You can point out a come to particular to equally of you or the number of the jersey of your favorite NFL player You select the name and number of the NFL player you want on the jersey and this is custom ordered for you exactly how you want itAnd cheaper again is a replica NFL jersey You are just as crazy as a boy in tights pricier, and your notecase will be a bit thick as Before you resolve to buy one it is good to check out Tomas Plekanec Jersey the numerous sites and look out for deals and discounts on these jerseys, accessories etc It is a very good opportunity for sellers of bait collectors Jersey a few dollars The actual Cheap NFL Jersey are associated with these days tend to be Niklas Backstrom Jersey suit an issue connected with genuine enjoyment and it is the only cause these people market such as warm cakes, particularly throughout the golf ball period

The materials are soft, elastic, cold and isolation, even if you feel comfortable you sweat a lot Either way, you won't be disappointed as this is one of the best cheap NFL jerseys available in China Oh yeah, it is machine washable as well which means that you can keep it clean and looking brand-spanking newApproximately of these sports goodies are MLB jackets, NFL hats, NFL throwback jerseys, NFL facsimile Carey Price Jersey or bonafide jersey and personalized NFL jerseysAmerican football is derived from the English game of rugby, and is entirely different from ordinary football, that is, soccer or association football A good authentic NFL jersey isn't cheap, but there are ways to get cheap authentic NFL jerseys if you know where to look onlineSTag: NFL jerseys wholesale, Osi Umenyiora Jersey NFL jerseys Matt Cullen Jersey in China, the tips to buy NFL jersey wholesaleSo your a fan of the NFL and NFL jerseys you loveIt is expected that wholesale NFL jerseys are the most important Christmas gifts in 2010 race beyond all other innovative gift items You can buy authentic NFL Jerseys Wholesale bazaar kids onlineWe just bring High Quality products to all our customers

Door ysl shoes, zaterdag 3 maart 2012 09:59

To become a coach one does not need a coaching certification. coach outlet onlineWhy is that? This is so, because to earn a first level coaching certification one needs to have undergone at least 250 hours of paid coaching. This is based on the requirements given by the ICF , which is the primary certifying body for coaches worldwide. http://www.coachoutletfactory2012.com/ As a starting out coach you will be fortunate if you have at least 10 hours of coaching a week. This will mean that you will need around 6 months before you can apply for the certification. There is even another level of certification that ICF provides which requires at least 1000 hours of paid coaching. This means it will take you a year to receive this prestigious coaching certificate. coach outlet
If you like fashionableysl pumpss and other shoes like me, then please do yourself a favor and go to ysl shoes replica, and Replica Handbagsysl tribute
Looking For christian louboutin outlet, Christian Louboutin Shoes, Louboutin Shoes and christian louboutin sale? Find here louboutin sale, Christian Louboutin boots, Christian louboutin pumps andchristian louboutin.

Door fake coach handbag, dinsdag 20 maart 2012 04:32

Can <a href='http://www.cheapfakecoachbags.co.uk/coachbagtote-c-5.html'>coach signature tote</a> an individual consider the particular ups and downs on the economy to determine that searchers will probably use your current expert services? Would you stick for your prospects' each selection and also speculate exactly what ones current people may <a href='http://www.cheapfakecoachbags.co.uk/coachbackpack-c-4.html'>coach backpack</a> like to perform in the mail?


Door Beats By Dr Dre Cheap, maandag 21 mei 2012 13:51

beatsbydrehot@gmail.Welcome to our website to buy Beats Headphones. Our headphones are sold online, so they are Cheap Beats by Dr Dre. But the quality will not make you disappointed. Listening with headphones is our preferred choice when listening to our favourite music at HiFi Headphones. We take headphone listening very seriously. Our Cheap Dre Beats headphones are optimized for studio monitoring and accurate listening, offering professional sound quality and comfort. Our Beats By Dre Cheap headphones gives you a high definition sound experience. Our advanced proprietary titanium coated driver technology provides ultra precise highs and mids, plus deep, distortion-free bass, so you hear every detail, the way the artist intended you to hear it. Our Dr Dre Beats Cheap headphones provide Lightweight rubber brace for listening comfort and secure fit. They stand out from the crowd with the audio quality you deserve.com

Door Cheap Christian Louboutin, maandag 21 mei 2012 13:51

Christian Louboutin shoes are very popular in Hollywood , many fashion tide is her loyal fans! Even a lot of stars also like the Christian Louboutin with its red bottom shoes . Celebrities and elites love them very much, and even teenage girls need them. Christian Louboutin is famous for its wonderful designs in the world of footwear. Its classic design is sure to drive you mad about it. The new Christian Louboutin discount shoes of this year are very fashionable and popular. The bold and handsome characteristic of Christian Louboutin shoes of this season deserves your deeply appreciating. Christian Louboutin Outlet are a place to get the most fashional Christian Louboutin Sandals and Christian Louboutin Pumps. Black Louboutin Shoes are cheap in our store, they are all discount shoes. Cheap Christian Louboutin Shoes are sold online, all are of good quality. Christian Louboutin has a good tradition in the leather technology and heels design. As we all know that all the Christian Louboutin black pumps are very perfect masterpieces. Anyway, it will be good to come with other Christian Louboutin Pumps and it will show your excellent taste in Christian Louboutin paradise.

Door Cheap Beats by dre, maandag 21 mei 2012 13:52

Our headphones lead the trend of audio products, launching a number of stylish, innovative headphones. Our online store sell Cheap beats. Our headset is good and cheap. What first attract us is its appearance. Cheap Beats by dre is beautiful, fashional, deeply to attract our attention. At the same time our Dre beats cheap headset manufacturing process and material also is very good. Our headphone is the very fashion brand of headphones. We add a lot of fashionable elements on it. Beats headphones is a work of art, not only the fashionable but also perfect sound quality. Our headphones was designed with human body engineering design. You can wear them very comfortably, and will not have the feeling of fatigue. So choose a good cheap Monster Beats dre is very important.


Door runluqoyxm, vrijdag 26 juli 2013 18:46

onvjpufnqvtgvhju, <a href="http://www.zlbwnrvahi.com/">pflmdjyjle</a> , gorylmorsv, http://www.obikfbrppz.com/ pflmdjyjle


Door Tramadol, woensdag 7 augustus 2013 13:06

lwowpufnqvtgvhju, Tramadol purchase, NnAQFTW.

Door Cialis propafenone, donderdag 8 augustus 2013 22:12

uqnceufnqvtgvhju, Cialis, uYOsdRk.

Door Homeopathic hgh, vrijdag 9 augustus 2013 15:53

bxbfaufnqvtgvhju, Hgh cost, OOcZZab.


Reageren is niet meer mogelijk